Żołnierzy I Dywizji Wojska Polskiego 61 58 674 32 87 12:00 - 20:00

GARMAŻ WIGILIJNY 2021


Zapraszamy do składania zamówień na GARMAŻ WIGILIJNY 2021:

1. Zamówienia na garmaż przyjmujemy do 19.12.2021 r. do godziny 19:00 w restauracji Przystań na rybę lub mailowo (dom-bankietowy@dom-bankietowy.pl). Opłata pobierana z góry.
2. Garmaż wydawany jest na jednorazowych półmiskach/ pojemnikach bez dodatkowych opłat.
3. Ryby faszerowane w całości wydawane są tylko na lustrze. Pobierana kaucja 80 zł – tylko gotówka. Zwrot 27-29.12.2021 r.
4. Odbiór garmażu w Domu Bankietowym Grinholc (wejście główne) w dniu 23.12.2021 r. w wyznaczonych godzinach.
5. W razie dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu: 504 296 184, 502 689 105. Przystań na rybę/ Dom Bankietowy Grinholc, Rumia, ul. Żołnierzy I Dywizji Wojska Polskiego 61, dom-bankietowy@dom-bankietowy.pl

OFERTA GARMAŻU WIGILIJNEGO 2021:

Półmisek wigilijny rybny I:
Filet z karpia w galarecie 2p, roladka z łososia wędzonego 2p, filet z pstrąga w galarecie 2p/ 72,00 zł
Półmisek wigilijny rybny II:
Pralina z łososia wędzonego 2p, roladka rybna 4szt, filet z pstrąga w galarecie 2p/ 72,00 zł
Półmisek wigilijny mięsny I:
Roladki mięsne w galarecie 6szt, schab w sosie chrzanowym 6szt/ 66,00 zł
Półmisek wigilijny mięsny II:
Galantyna z kurczaka z pistacją 6szt, karkówka z sosem śliwkowym 6szt/ 66,00 zł

Zakąski rybne:
Filet z pstrąga w galarecie (6 porcji/12 porcji)/ 80 g/p/ 66 zł/ 132 zł
Filet z łososia w galarecie (6 porcji/12 porcji) 80 g/p/ 84 zł/ 168 zł
Filet z karpia w galarecie (6 porcji/12 porcji) 80 g/p/ 72 zł/ 144 zł
Filet z karpia po żydowsku (6 porcji/12 porcji) 80 g/p/ 78 zł/ 156 zł
Roladka z pstrąga z paluszkiem krabowym (2 szt./ porcja) (6 porcji/12 porcji)/ 80 g/p/ 72 zł/ 144 zł
Roladka z łososia wędzonego i twarożku ziołowego (6 porcji/12 porcji)/ 60 g/p/ 78 zł/ 156 zł
Carpaccio z wędzonego na zimno łososia/ ogórek/ koperek/ miód/ parmezan 300 g/p/ 60,00 zł
Filet z dorsza po grecku (min. 4 porcje)/ 80 g/ 80 g/p/ 13,00 zł
Zraziki z dorsza mielone po grecku (min. 4 porcje)/ 50 g/ 50 g/ 11,00 zł
Zraziki z dorsza mielone w pomidorach (min. 4 porcje)/ 50 g/ 50 g/ 11,00 zł
Zraziki z dorsza mielone na szpinaku (min. 4 porcje)/ 50 g/ 50 g/ 11,00 zł
Śledź opiekany w zalewie octowej/ 0,9 L/ 23,00 zł
Śledź marynowany w śmietanie (min. 4 porcje)/ 150 g/ 16,00 zł
Tatar z łososia (min. 4 porcje) 100 g/ 24,00 zł
Śledź po kaszubsku (min. 4 porcje)/ 120 g/ 16,00 zł

Zakąski mięsne:
Roladki mięsne z polędwiczki wieprzowej i drobiowej – morela/ śliwka/ boczek/ ser/ warzywa (2 szt./ p) (4 porcje/8 porcji)/ 80 g/p/ 44 zł/ 88 zł
Galantyna z kurczaka z pistacją (2 szt./ p) (4 porcje/8 porcji)/ 80 g/p/ 44 zł/ 88 zł
Schab z sosem chrzanowym (2 szt./ p) (4 porcje/8 porcji)/ 80 g/p/ 44 zł/ 88 zł
Karkówka z sosem śliwkowym (2 szt./ p) (4 porcje/8 porcji)/ 80 g/p/ 44 zł/ 88 zł

Ryby: (wydawane na zimno – do podgrzania)
Filet z dorsza (smażony)/ 200 g/ 26,00 zł
Filet z karpia (smażony)/ 200 g/ 26,00 zł
Filet z łososia w koperku (z pieca)/ 200 g/ 32,00 zł

Ryby faszerowane w całości:
Łosoś/ Ok 2 kg/ 130 zł /kg
Sandacz/ Ok 2 kg/ 120 zł/kg
Pstrąg faszerowany/ Ok 700 g/ 75 zł/kg

Sałatka:
Jarzynowa/ 500 g/ 25,00 zł

Wędzonki z naszej wędzarni:
Pstrąg w całości wędzony na ciepło/ ok 300 g/p/ 59 zł/ kg
Halibut dzwonki wędzony na ciepło/ ok 300 g/p/ 90 zł/ kg
Węgorz w całości wędzony na ciepło/ Ok 1 kg–2,5 kg/p/ 180 zł/ kg
Łosoś wędzony na ciepło – dzwonki/ ok 300 g/p/ 100 zł/ kg
Łosoś wędzony na zimno ok 300 g/p/ 100 zł/ kg
Schab/ ok 300 g/p/ 50 zł/ kg
Karkówka/ ok 300 g/p/ 50 zł/ kg
Polędwica/ ok 300 g/p/ 60 zł/ kg
Ser z ziołami prowansalskimi/ ok. 200 g/ 12,00 zł
Ser z czosnkiem/ ok. 200 g/ 12,00 zł

Zupy:
Żurek na białej kiełbasie (min 3 porcje)/ 300 ml/p/ 15,00 zł
Barszcz czerwony czysty (min 3 porcje)/ 300 ml/p/ 11,00 zł
Grzybowa (min 3 porcje)/ 300 ml/p/ 13,00 zł
Rybna (min 3 porcje)/ 300 ml/p/ 17,00 zł

Dania mięsne: (wydawane na zimno – do podgrzania)
Pieczeń z karkówki (min 3 porcje)/ 150 g/p/ 18,00 zł
Zraz z karkówki po staropolsku (min 3 porcje)/ 150 g/p/ 20,00 zł
Zraz wołowy po staropolsku (min 3 porcje)/ 150 g/p/ 27,00 zł
Schab nadziewany kapustą i grzybami (min 3 porcje)/ 150 g/p/ 17,00 zł
Schab z zielonym marynowanym pieprzem (min 3 porcje)/ 150 g/p/ 17,00 zł
Kotlet devolaille (min 3 porcje)/ 150 g/ 18,00 zł
Udo z kaczki (min 3 porcje)/ 150 g/ 20,00 zł

Mączne:
Pierogi z kapustą i grzybami (mrożone)/ 1 kg/ 60 zł/ kg
Chleb pszenno – ziemniaczany/ ok. 700 g/ 8,00 zł
Chleb pszenno – ziemniaczany ze śliwką/ ok. 700 g/ 8,00 zł

Ciasta: (blacha)
Sernik/ 23 x 39 cm/ 120,00 zł
Szarlotka/ 23 x 39 cm/ 100,00 zł
Sernik cynamonowo – miodowy /Ø 24 cm/ 120,00 zł
Krówka/ 23 x 39 cm/ 120,00 zł
Makowiec/ 23 x 39 cm/ 120,00 zł
Piernik/ 23 x 39 cm/ 120,00 zł

Oferta na GARMAŻ SYLWESTROWY dostępna będzie w osobnym poście.

OTWARTE

PN - PT : 12:00 - 20:00
SB - ND : 12:00 - 20:00

ADRES

ul. Żołnierzy I Dywizji Wojska Polskiego 61 84-230 Rumia (za Domem Bankietowym Grinholc)

KONTAKT

Telefon: 58 674 32 87
Email: dom-bankietowy@dom-bankietowy.pl