Jak co roku zapraszamy do skorzystania z garmażu wigilijno – świątecznego.
Zamówienia przyjmujemy w restauracji do 19/12/2019 – codziennie w godzinach 12:00 – 20:00.
Szczegółowe informacje u obsługi restauracji oraz pod numerem telefonu 58 674 32 87, 504 296 184.
A także mailowo: dom-bankietowy@dom-bankietowy.pl
OFERTA GARMAŻU WIGILIJNEGO 2019
Półmisek wigilijny rybny:
Karp w galarecie 2p, galaretka z łososia z marchewką 2p, filet z pstrąga w galarecie 2p – 48 zł
Półmisek wigilijny mięsny:
Rolaki mięsne w galarecie 2p, schab z musem śliwkowym 2p,
tymbaliki drobiowe z marchewką i groszkiem 2p – 48 zł
Zakąski rybne:
Filet z pstrąga w galarecie – 9 zł
Filet z łososia w galarecie – 13 zł
Roladka z pstrąga z paluszkiem karbowym (2 szt/p) – 10 zł
Roladka z łososia wędzonego i twarożku ziołowego – 11 zł
Filet z dorsza po grecku – 10 zł
Filet z karpia po żydowsku – 10 zł
Filet z karpia w galarecie – 9 zł
Zraziki z dorsza mielone po grecku – 7 zł
Zraziki z dorsza mielone w pomidorach – 7 zł
Zraziki z dorsza mielona na szpinaku – 7 zł
Śledź opiekany w zalewie octowej – 12 zł
Śledź marynowany w śmietanie – 11 zł
Tatar z łososia – 20 zł
Śledź po kaszubsku – 11 zł
Zakąski mięsne:
Roladki mięsne z polędwiczki wieprzowej i drobiowej
– morela/ śliwka/ boczek/ pasztet/ ser/ warzywa (2 szt/p) – 9 zł
Schab z musem śliwkowym – 9 zł
Ryby:
Filet z dorsza (smażony) – 24 zł (porcja 200 g)
Filet z karpia (smażony) – 24 zł (porcja 200 g)
Filet z łososia w koperku ( z pieca) – 30 zł (porcja 200 g)
Ryby wędzone w naszej wędzarni:
Pstrąg w całości – 59 zł/ kg (porcja 400 g)
Węgorz w całości – 180 zł/ kg (porcja 500 g)
Ryby faszerowane w całości:
Łosoś – 130 zł/ kg (min. 1,5 kg)
Sandacz – 120 zł/ kg (min. 1,5 kg)
Szczupak – 100 zł/ kg (min. 1,5 kg)
Sałatki:
Mix sałat/ ser feta/ oliwki/ czerwona cebula (min 4 porcje) – 12 zł
Mix sałat/ wędzony łosoś/ kapary/ suszone pomidory (min 4 porcje) – 14 zł
Zupy:
Żurek na białej kiełbasie – 12 zł
Grzybowa – 12 zł
Rybna – 15 zł
Dania mięsne (wydawane na zimno – do podgrzania):
Pieczeń z karkówki – 16 zł
Zraz z karkówki po staropolsku – 18 zł
Zraz wołowy po staropolsku – 25 zł
Schab nadziewany kapustą i grzybami – 15 zł
Schab z zielonym marynowanym pieprzem – 15 zł
Kotlet devolaille – 16 zł
Udo z kaczki – 18 zł
Ciasta (blacha):
Sernik – 90 zł
Szarlotka – 70 zł
Wiśniowe – 90 zł