Żołnierzy I Dywizji Wojska Polskiego 61 58 674 32 87 12:00 - 20:00

GARMAŻ ANDRZEJKOWY


Drodzy Goście,

w tym roku mięliśmy inne plany na kolację Andrzejkową w naszej Przystani na rybę…
Z wiadomych powodów nasze plany zostały zmienione.
Ale nic straconego – proponujemy Wam kolację Andrzejkową do domu, z dowozem lub odbiorem osobistym w restauracji.

Zapraszamy do składania zamówień na dania na wynos w naszej oferty na listopad, a dodatkowo na specjalne zamówienie przygotujemy:
– polędwiczka wieprzowa sosu vide/ puree z grzybami/ sos pieprzowy/ dynia z tymiankiem 45 zł
– stek z łososia/ risotto krewetkowe/ popcorn z kaszy gryczanej 45 zł

POLECAMY NASZ GARMAŻ:

Zakąski rybne:

Filet z pstrąga w galarecie (min. porcji) 80 g/ 10,00 zł
Filet z łososia w galarecie (min. 6 porcji) 80 g/ 14,00 zł
Roladka z pstrąga z paluszkiem krabowym (2 szt./ porcja) – (min. 4 porcje) 80 g/ 11,00 zł
Roladka z łososia wędzonego i twarożku ziołowego (min. 6 porcji) 60 g/ 12,00 zł
Filet z dorsza po grecku (min. 4 porcje) 80/ 80g/ 11,00 zł
Zraziki z dorsza mielone po grecku (min. 6 porcji) 50/ 50 g/ 8,00 zł
Zraziki z dorsza mielone w pomidorach (min. 6 porcji) 50/ 50 g/ 8,00 zł
Zraziki z dorsza mielone na szpinaku (min. 6 porcji) 50/ 50 g/ 8,00 zł
Śledź opiekany w zalewie octowej 0,9 L/ 20,00 zł
Śledź marynowany w śmietanie (min. 8 porcji) 150 g/ 12,00 zł
Tatar z łososia (min. 3 porcje) 100 g/ 20,00 zł
Śledź po kaszubsku (min. 8 porcji) 120 g/ 12,00 zł

Zakąski mięsne:
Roladki mięsne z polędwiczki wieprzowej i drobiowej – morela/ śliwka/ boczek/ pasztet/ ser/ warzywa (2 szt./ p) – (min. 4 porcje) 80 g/ 10,00 zł
Schab z sosem chrzanowym (min. 4 porcje) 80 g/ 10,00 zł
Karkówka z sosem śliwkowym (min. 4 porcje) 80g/ 10,00 zł

Ryby:
Filet z dorsza (smażony) 200 g/ 24,00 zł
Filet z karpia (smażony) 200 g/ 24,00 zł
Filet z łososia w koperku (z pieca) 200 g/ 30,00 zł

Ryby faszerowane w całości:
Łosoś Min. 1,5 kg 130 zł /kg
Sandacz Min. 1,5 kg 120 zł/kg
Szczupak Min. 1,5 kg 100 zł/kg

Sałatka:
Jarzynowa 500 g/ 25,00 zł

Wędzonki z naszej wędzarni:
Pstrąg w całości ok 300 g/porcja/- 59 zł/ kg
Halibut dzwonki ok 300 g/porcja/ – 90 zł/ kg
Węgorz w całości ok 500 g/porcja – 180 zł/ kg
Łosoś dzwonki ok 300 g/porcja – 100 zł/ kg
Schab ok 300 g/porcja – 50 zł/ kg
Karkówka ok 300 g/porcja – 50 zł/ kg
Polędwica ok 300 g/porcja – 60 zł/ kg
Ser z ziołami prowansalskimi ok. 200 g /12,00 zł
Ser z czosnkiem ok. 200 g/ 12,00 zł

Zupy:
Żurek na białej kiełbasie (min 4 porcje) 300 ml / 12,00 zł
Barszcz czerwony czysty (min 4 porcje) 300 ml/ 10,00 zł
Grzybowa (min 4 porcje) 300 ml/ 12,00 zł
Rybna (min 4 porcje) 300 ml/ 15,00 zł

Dania mięsne: (wydawane na zimno – do podgrzania)
Pieczeń z karkówki 150 g/ 18,00 zł
Zraz z karkówki po staropolsku 150 g/ 20,00 zł
Zraz wołowy po staropolsku 150 g/ 27,00 zł
Schab nadziewany kapustą i grzybami 150 g/ 17,00 zł
Schab z zielonym marynowanym pieprzem 150 g/ 17,00 zł
Kotlet devolaille 150 g/ 18,00 zł
Udo z kaczki 150 g/ 20,00 zł

Mączne:
Chleb pszenno – ziemniaczany ok. 900 g/ 8,00 zł

Ciasta: (blacha)
Sernik 23 x 39 cm/ 90,00 zł
Szarlotka 23 x 39 cm/ 70,00 zł
Sernik cynamonowo – miodowy Ø 24 cm/ 90,00 zł
Krówka 23 x 39 cm/ 90,00 zł

Szczegółowe informacje:
– 58 674 32 87, 504 296 184
– dom-bankietowy@dom-bankietowy.pl

OTWARTE

PN - PT : 12:00 - 20:00
SB - ND : 12:00 - 20:00

ADRES

ul. Żołnierzy I Dywizji Wojska Polskiego 61 84-230 Rumia (za Domem Bankietowym Grinholc)

KONTAKT

Telefon: 58 674 32 87
Email: dom-bankietowy@dom-bankietowy.pl